Kind People: Marte

Bij het onderdeel “Kind People” wil ik jullie voorstellen aan bijzonder gewone en gewoon bijzondere mensen die op hun eigen manier de wereld een beetje leuker maken.\r\n\r\nDe eerste persoon waaraan ik dacht is Marte van Liere, oprichter van de mind- en lifestyle blog Moderne Hippies (en mede ex-leerling van mijn middelbare school 😀 ). Marte is een zelfbenoemd “moderne hippie” en wereldverbeteraar zonder dat ze belerend overkomt (best knap als je het mij vraagt!). Ze schrijft over van alles wat haar bezighoudt: over mooie reizen, over bohemian kleding, over wat vrijheid voor haar betekent, over diervriendelijk op reis gaan, etc. Superleuk! Maar het leukst vind ik Marte’s persoonlijke (dagboek)verhalen, omdat ze niet bang is om zichzelf te laten zien, soms met twijfels en onzekerheden, soms vol zelfvertrouwen en een go-get-them-attitude. Ze inspireert om te durven dromen, maar ook om hard te werken om die dromen uit te laten komen. En terwijl je daaraan werkt, kun je óók nog goed zijn voor de wereld, voor de ander, én voor jezelf! (wat wil je nog meer 😉 )\r\n\r\nZo zat ik dus twee weken geleden met Marte op een terrasje in Amsterdam van de zon te genieten. Die positieve vibe die me zo aanspreekt in haar blogs is nog aanstekelijker in real life! We hebben ’t werkelijk over van alles gehad; van bijkletsen over vroeger en onze middelbare schooltijd, tot aan filosoferen over de liefde in al haar verschillende vormen. Over een mooiere wereld waarin we liever voor onszelf en voor elkaar zijn en over hoe wij daar, allebei op onze eigen manier, aan proberen bij te dragen.\r\n\r\nUiteindelijk was het (zonder ‘t door te hebben) drie uur later en hadden we gloeiende wangen van de zon (en misschien van de wijn). Heerlijk 😀 Omdat we zo lang zaten te kletsen kan ik hier niet op alles in gaan, maar wat ik graag met jullie deel is Marte’s visie op liefde, en dan vooral het belang van zelfliefde:\r\n\r\nKT - Kind People - Marte\r\n\r\n“Onze associatie bij zelfliefde is dat het arrogant is om dat te hebben. “Ik hou van mezelf,” dat klinkt arrogant toch? Terwijl als we er even bij stilstaan… is het niet meer dan logisch dat je óók lief moet zijn voor jezelf. Ik kwam een paar jaar geleden een gedicht tegen van Charlie Chaplin over zelfliefde, een intens mooi gedicht. Ik ben niet gelovig, maar ik geloof wel in de religie van liefde, en eigenlijk nog meer in zelfliefde. Ik denk echt dat dat uiteindelijk de kern is van alles. Want als je begint bij jezelf, begint met houden van jezelf en de kern bij jezelf is oké en is gelukkig… Dan kun je veel liever en leuker zijn voor je medemens. Dus wanneer je iets goeds doet voor jezelf, is dat uiteindelijk ook weer beter voor de ander en voor de wereld. Met zelfliefde maak je uiteindelijk ook de wereld weer wat mooier”.\r\n\r\nMooi gezegd en zó waar… Dus voor jullie de tip: vergeet niet om ook lief voor jezelf te zijn! En ik? Ik ga binnenkort toch maar eens een Goede Daad alleen voor mezelf doen! :D\r\n\r\nDankjewel Marte, voor de chillmiddag, je openheid en de gezelligheid!\r\n\r\nLiefs, Malou\r\n\r\nPS – klik hier voor meer inspirerende leuke mensen of mail me (kindnesstherapy@gmail.com) als jij iemand kent die ‘kindness’ en goede vibes verspreidt en als die persoon een ereplaatsje tussen de andere KindPeople verdient!

Geef een reactie