Goede Daad Nr. 135

Dit was een goede daad die al een hele tijd op mijn Bucketlist stond! Afgelopen vrijdag ben ik voor Goede Daad nr. 135 de straat op gegaan met een lief vriendinnetje (Lot) en dit toffe bord om mensen te knuffelen! Je snapt het misschien al: onze eigen variatie op “Free Hugs”. Mensen mochten een ‘type’ Hug kiezen, zoals de Bear Hug (een überdikke knuffel) of de Schiphol Hug (waarbij je naar elkaar toe rent alsof je iemand na 6 maanden backpacken ophaalt van het vliegveld 😀 ) of de Awkward Hug (waar de een nét effe te lang vast blijft houden). Ze konden natuurlijk ook zelf een eigen signature knuffel bedenken.\r\n\r\nfree hugs\r\n\r\nHet is zó fijn om te knuffelen, en óók nog eens goed voor je! Wanneer je met een ander knuffelt, wordt er in je hersenen een prachtig stofje aangemaakt: oxytocine (ook wel ‘knuffelhormoon’ genoemd). Oxytocine zorgt o.a. voor een lagere bloeddruk en hartslag en je hebt minder last van stress, angst en eenzaamheid. Je voelt je meer verbonden met jezelf, met het moment en met de mensen om je heen. Plus: knuffelen is gratis en kan altijd! Kortom: echt de makkelijkste (en fijnste) Goede Daad die je kunt doen!\r\n\r\nDit zijn de leuke mensen die een knuffel kwamen halen!\r\n\r\nfreehugs\r\n

\r\n

Dit Antwerpse gezin sprak ons als eerste aan en koos voor\r\nde Schiphol hug, waar dochter echt vol overgave aan meedeed. Superleuk!

\r\n

\r\nfreehugs7\r\n

\r\n

de Bro Hug

\r\n

\r\nfreehugs8\r\n

\r\n

de Schiphol Hug\r\n(Ren van minimaal 10m afstand op elkaar af en vlieg\r\nin elkaars armen terwijl je incoherente dingen roept)

\r\n

\r\nfreehugs6\r\n

\r\n

de Awkward Hug werd soms best wel awkward :D\r\n(hou vast totdat de ander afstand probeert te nemen,\r\nen blijf dan nog circa 10 seconden vasthouden)

\r\n

\r\nfreehugs4\r\n

\r\n

Pre-group hug foto\r\n(tip voor grouphugs: vermijd oogcontact met alle groepsleden)

\r\n

\r\n

freehugs10

\r\n\r\n

\r\n

We kregen een demonstratie in de Gangsta Hug….

\r\n

\r\n

freehugs11

\r\n\r\n

\r\n

… en een zelfgemaakte Besties Hug!\r\n(roep voorafgaand op hoge toon “Heeeyyyyy!”)

\r\n

\r\nfreehugs3\r\n

\r\n

Uiteindelijk bleek de Bear Hug de overduidelijke winnaar!

\r\n

\r\nfreehugs5\r\n

\r\n

Kennelijk was die het fijnst om te ontvangen

\r\n

freehugs12\r\n… én het fijnst om te geven!

\r\n

\r\n

freehugs13\r\n

\r\n

Deze goede daad vond ik echt súperleuk om te doen. Van de 135 goede daden tot nu toe is het zeker een van mijn favorieten: door de goede vibes voelde ik me helemaal opgeladen! Ik denk erover om dit regelmatiger te gaan doen, zo leuk vond ik het!

\r\nHeb je zin om de volgende keer mee te komen knuffelen? Stuur een mailtje naar kindnesstherapy@gmail.com of stuur me een berichtje op Facebook of Instagram.\r\n

freehugs9

\r\n

Liefs en een dikke knuffel (uiteraard ook voor vriendinnetje Lot, die met dit fantastische idee kwam!)

\r\n

xoxo Malou

\r\nPS – Benieuwd wat Q-music DJ Marieke van deze goede daad vond? Luister de uitzending van afgelopen vrijdag terug!

Geef een reactie