Goede Daad nr. 107

Gisteren heb ik als Goede Daad handgeschreven briefjes verstopt in bibliotheekboeken!\r\n\r\nIk had het idee al een tijd, maar wist eigenlijk niet zo goed wát ik dan moest schrijven en in welke boeken. Toen ik langs de OBA fietste, dacht ik: ik doe het gewoon! Dus ik ging naar binnen en kreeg meteen een nostalgisch gevoel van de geur van al die boeken bij elkaar en de stilte: heerlijk! Bijna automatisch liep ik door naar de Kinderafdeling. Ik zocht naar mijn lievelingsboeken, niet eens per se om daar een briefje in achter te laten, maar om ze weer eens te zien, vast te houden, door te bladeren. 😀 ik werd er meteen vrolijk van!\r\n\r\nPas daarna kwam het idee in me op om briefjes juist in díe boeken te verstoppen. Dus dat heb ik zitten doen, stiekem, op een te klein stoeltje aan een te kleine leestafel, met een stapeltje van m’n lievelingsboeken (waaronder de GVR van Roald Dahl) naast me en m’n stiften paraat. Ik wist niet helemaal of de OBA het een goed idee zou vinden, dus ik heb me steeds verstopt voor de OBA-medewerker. Dat was misschien helemaal niet nodig geweest, maar daarom des te leuker  en spannender 😀 Ik voelde me echt weer een beetje kind. Ik hoop dat ik de kinderen (of ouders) die een briefje vinden ook dat wonderlijke, magische gevoel kan meegeven, dat veel van deze boeken mij hebben gebracht!\r\n\r\nKortom: een hele leuke, simpele Goede Daad, die niets kost en zoveel leuks oplevert! Ik zeg: doen!\r\n\r\nx Malou

Geef een reactie